Extra Info

Welkom op de website van cattery Omikayalan. Wij zijn LCC én CFA geregistreerd en fokken sinds 2012 (voorheen Cattery Fra Jegere Drøm). Ooit begonnen toen ik verliefd werd op onze eerste Noor, en de realisatie hoe lastig het is om een Noorse boskat te vinden met een oude, gezonde afstamming. Ons doel is een positieve bijdrage te leveren aan vooral het behoud van het prachtige oude type Noorse boskat die er uit zien of ze zo uit de verhalen vanuit de Vikingtijd komen.

Onze kittens vertrekken met stamboom, chip, twee keer ingeënt, een contract met een castratie/sterilisatieovereenkomst en zijn uit genetisch gezond geteste ouderdieren. In ons contract staan ook een aantal garanties die wij bieden bij ziektes. vraag hiervoor naar meer! 

Onze kittens/katten zijn gegarandeerd vrij van Fiv/Felv. 

per december 2022 volgen wij de opleiding vakbekwaamheid besluit houders van dieren, om aan de huidige Nederlandse wetgeving te voldoen. wij stellen met KLEM dat wij GEEN bedrijfsmatige fokkers zijn. Extra informatie/ontwikkeling is echter nooit weg, vandaar dat wij de studie volgen.

Verdergaan wij in januari van start met de Campus Felinaerum  the Pleiades cursus

Wij zijn in het bezit van certificaat Pawpeds G1. 

FAQ


Hoe kom ik in aanmerking voor een kitten?

Stuur ons een uitgebreide mail met informatie over jezelf, de thuissituatie waar het eventuele kitten in terecht zou komen en wees vooral niet bang dat je teveel vertelt! Na 4 weken zijn de kittens oud genoeg om langzaamaan bezoek te mogen ontvangen, al adviseren wij om te komen kijken vanaf een week of 7, dan zijn ze het allerleukst en willen ze al gauw een potje met je spelen! 

Daarna stuur ik jullie naar huis met de boodschap goed na te denken, ik reserveer geen kittens TIJDENS het bezoek. Eenmaal nagedacht en besloten dat onze bosbeeb het perfecte kind is voor jullie, en zijn wij als fokkers tevreden over de "sollicitatieprocedure"? dan volgt de aanbetaling. Deze is non-refundable (met natuurlijk wat uitzonderingen, denk aan overlijden kitten of annuleren van onze kant). 

Na aanbetaling begint het wachten. Bosbeeb is voor jullie en niemand gaat daar nog tussen zitten. Welkom in de familie!

Wanneer verhuizen jullie kittens?

Kittens mogen verhuizen tussen de 15 en 18 weken oud. Dit hangt onder andere af van of kittens nog een nare reactie krijgen op de vaccinatie óf of jullie in het buitenland wonen waardoor er ook nog rabiës gevaccineerd moet worden. 

Verkopen jullie ook naar het buitenland?

In principe: ja, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Transport is bij koop vanuit het buitenland de verantwoordelijkheid van jou als koper, maar wij doen onze uiterste best om hierin de volle medewerking en flexibiliteit in te bieden, ongeacht waar je woont!

Zijn Noorse Boskatten hypoallergeen?


Kort antwoord: nee

Lang antwoord: geen enkele kat is 100% hypoallergeen, wel is het zo dat de Noor, net als de Sibeer minder Fel d1 Proteïne aanmaakt. Dit proteïne zorgt er voor dat het menselijk lichaam bij SOMMIGE allergieën een reactie veroorzaakt. Voor sommige mensen, waarbij het lichaam inderdaad de reactie krijgt van Fel D1, betekend dit dat zij niet reageren op Noorse boskatten. Bij andere mensen, waarbij het lichaam hier niet op reageert maar op andere stoffen, blijft de allergie gewoon in volle glorie bestaan. 

Wij adviseren om bij een allergie voor katten, misschien toch maar niet over te gaan tot het nemen van dit risico. Als fokkers achtten wij het risico op lange termijn voor de kat qua herplaatsing te groot. 

Waarom hadden jullie een andere catterynaam in het verleden?

Een terechte vraag! In 2020 veranderde het leven van twee van ons drastisch na een scheiding. Omdat de naam zo verwoven is geweest met het verleden is besloten deze naam los te laten, en onder een andere naam verder te gaan. Mijn dank aan LCC voor het mogelijk maken van deze naamswijziging is groot!  

Alle fokjes, geboren onder de Fra Jegere Drøm vlag worden nooit vergeten en prijken ook met trots op onze website. Wij zullen ons ook altijd verantwoordelijk voelen voor deze prachtige katten. 

Cattery Omikayalan
all rights reserved 2022
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin