Extra Info

Welkom op de website van cattery Omikayalan. Wij zijn LCC én CFA geregistreerd en fokken sinds 2012 (voorheen Cattery Fra Jegere Drøm). Ooit begonnen toen ik verliefd werd op onze eerste Noor en de realisatie hoe lastig het is om een Noorse boskat te vinden met een oude, gezonde afstamming. Ons doel is een positieve bijdrage te leveren aan vooral het behoud van het prachtige oude type Noorse boskat die er uit zien of ze zo uit de verhalen vanuit de Vikingtijd komen.

Onze kittens vertrekken met stamboom, chip, twee keer ingeënt, een contract met een castratie/sterilisatieovereenkomst en zijn uit genetisch gezond geteste ouderdieren. In ons contract staan ook een aantal garanties die wij bieden bij ziektes. vraag hiervoor naar meer! 

Onze kittens/katten zijn gegarandeerd vrij van Fiv/Felv. 


wij zijn als enige Nederlandse Fokkers lid van de SkogkattSlingan. de oudste rasvereniging voor de Noorse Boskat.
wij zijn als enige Nederlandse Fokkers lid van de SkogkattSlingan. de oudste rasvereniging voor de Noorse Boskat.

Wij zijn mundikat geregistreerd voor onze FIFE shows
Wij zijn mundikat geregistreerd voor onze FIFE shows
Certificaat Pawpeds G1
Certificaat Pawpeds G1
Certificaat Pleiades course
Certificaat Pleiades course


FAQ


Hoe kom ik in aanmerking voor een kitten?

Stuur ons een uitgebreide mail met informatie over jezelf, de thuissituatie waar het eventuele kitten in terecht zou komen en wees vooral niet bang dat je teveel vertelt! Na 4 weken zijn de kittens oud genoeg om langzaamaan bezoek te mogen ontvangen, al adviseren wij om te komen kijken vanaf een week of 7, dan zijn ze het allerleukst en willen ze al gauw een potje met je spelen! 

Daarna stuur ik jullie naar huis met de boodschap goed na te denken, ik reserveer geen kittens TIJDENS het bezoek. Eenmaal nagedacht en besloten dat onze bosbeeb het perfecte kind is voor jullie, en zijn wij als fokkers tevreden over de "sollicitatieprocedure"? dan volgt de aanbetaling. Deze is non-refundable (met natuurlijk wat uitzonderingen, denk aan overlijden kitten of annuleren van onze kant). 

Na aanbetaling begint het wachten. Bosbeeb is voor jullie en niemand gaat daar nog tussen zitten. Welkom in de familie!

Waarom hadden jullie een andere catterynaam in het verleden?

Een terechte vraag! In 2020 veranderde het leven van twee van ons drastisch na een scheiding. Omdat de naam zo verwoven is geweest met het verleden is besloten deze naam los te laten, en onder een andere naam verder te gaan. Mijn dank aan LCC voor het mogelijk maken van deze naamswijziging is groot!  

Alle fokjes, geboren onder de Fra Jegere Drøm vlag worden nooit vergeten en prijken ook met trots op onze website. Wij zullen ons ook altijd verantwoordelijk voelen voor deze prachtige katten. 


Wanneer verhuizen jullie kittens?

Kittens mogen verhuizen tussen de 15 en 18 weken oud. Dit hangt onder andere af van of kittens nog een nare reactie krijgen op de vaccinatie óf of jullie in het buitenland wonen waardoor er ook nog rabiës gevaccineerd moet worden. 

Verkopen jullie ook naar het buitenland?

In principe: ja, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Transport is bij koop vanuit het buitenland de verantwoordelijkheid van jou als koper, maar wij doen onze uiterste best om hierin de volle medewerking en flexibiliteit in te bieden, ongeacht waar je woont!

Zijn Noorse Boskatten hypoallergeen?


Kort antwoord: nee

Lang antwoord: geen enkele kat is 100% hypoallergeen, wel is het zo dat de Noor, net als de Sibeer minder Fel d1 Proteïne aanmaakt. Dit proteïne zorgt er voor dat het menselijk lichaam bij SOMMIGE allergieën een reactie veroorzaakt. Voor sommige mensen, waarbij het lichaam inderdaad de reactie krijgt van Fel D1, betekend dit dat zij niet reageren op Noorse boskatten. Bij andere mensen, waarbij het lichaam hier niet op reageert maar op andere stoffen, blijft de allergie gewoon in volle glorie bestaan. 

Wij adviseren om bij een allergie voor katten, misschien toch maar niet over te gaan tot het nemen van dit risico. Als fokkers achtten wij het risico op lange termijn voor de kat qua herplaatsing te groot. 


Wij zijn (als enige fokkers in NL) in het bezit van het Campus Felinarium "the Pleiades" certificaat:

Course content:

Theory and hard facts: being a breeder, breeding practicies, mating practicies, inbreeding, monetary

issues, cat inside (anatomy) and diseases, health work, cattery demands, problems and solutions,

appropriate keeping of cats, cat behaviour, dealing with bacteria and viruses, infectious diseases, cat

nutrition in normal and special cases, food related diseases, all about reproduction in males and females,

a good breeding cat, pregnancy, delivery and delivery problems, all about kittens - from first day of life to

moving out, what a breeder needs to know, incl selling, early neutering, moving, study cases - what

Cattery Omikayalan
all rights reserved 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin