Hall of fame

Bij ons in de cattery omarmen we groei, ontwikkeling en de liefde voor onze katten. Een van de belangrijkste transformaties die we hebben doorgemaakt, heeft betrekking op onze volwassen katten.

Vroeger was ons standpunt eenvoudig: onze katten waren voor altijd bij ons. We konden ons leven zonder hun aanwezigheid niet voorstellen. Elke kat had een speciale plaats in ons hart, en hun unieke persoonlijkheden en charmante eigenschappen vulden ons huis met warmte en vreugde. Maar....een huis met 20 katten was het resultaat.

Na verloop van de jaren begonnen we te begrijpen dat echte liefde soms ook betekent dat je loslaat. Onze poezen en katers hebben jarenlang "gewerkt" om gezonde en prachtige kittens te krijgen. Ik zeg bewust "gewerkt" tussen aanhalingstekens. We moeten namelijk niet vergeten dat zowel ongecastreerde katers als ongecastreerde poezen hormonaal best een hoop te verduren hebben, en hoewel ze prima gelukkig kunnen zijn en dat ook écht zijn, na verloop van tijd is het tijd om hen te belonen met een welverdiend pensioen. Veel castraten doen het absoluut prima in een cattery, zij doorstaan de verandering naar castraat zonder problemen. Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld vier heel gelukkige castraten in de cattery wonen, met zeer uiteenlopende leeftijden.

Het herplaatsen van een kat na haar fokperiode is een emotioneel besluit, maar het kan ook een manier zijn om de kat te eren en te zorgen dat ze de beste zorg en aandacht krijgt na haar harde werk in de fok. Het gaat erom wat het beste is voor de kat, en dat kan dus ook betekenen dat ze hun oude plekje in je hart behouden, zelfs als ze ergens anders wonen.

We steken ontzettend veel tijd in de cattery en we willen aan alle kanten zorgvuldig zijn. Zorgvuldig over lijnen nadenken, welzijn, gezondheid...maar ook: een maximum regel met betrekking tot het aantal katten in huis hebben en ook zorgvuldig nadenken over wat we in de toekomst willen. Werken aan een compleet '"eigen" lijn.

Zo kan het dus ook zijn dat wij besluiten een kat te herplaatsen die gewoon prima in de groep ligt, en die in principe gewoon had kunnen blijven vanuit het oogpunt de kat is "happy", maar dat wij bijvoorbeeld kijken naar het stukje "maximum aantal katten" in combinatie met "denken aan de toekomst".

Vooral die laatste keuze en zienswijze stuit sommige fokkers tegen de borst. Sommige fokkers zijn van mening dat de keus die wij tegenwoordig maken er eentje is die op geld belust is, dat wij niets om onze dieren geven zodra er niet meer gefokt kan worden. "Ze leveren dan niks meer op" aldus deze fokkers. Het enige wat ik hierover wil zeggen is het volgende: Door je kat na haar fokperiode te herplaatsen, draag je bij aan het voorkomen van onder andere overbevolking in huis, met alle gevolgen van dien. Zo kun je dus voorkomen dat er te veel katten in je cattery zijn en dit zorgt ervoor dat elk dier de aandacht krijgt die hij of zij verdient, maar ook dat de omgeving hygiënisch blijft, en de infectiedruk in de groep klein blijft.

En zoals ik al eerder schreef: ze behouden hun plekje in je hart, zelfs als ze ergens anders wonen.

Dit betekent echter niet dat wij onze katten klakkeloos herplaatsen. Of überhaupt dat wij al onze katten herplaatsen. Hoe dan ook: herplaatsers bij ons gaan NIET naar mensen die wij nog niet kennen. Zij vertrekken alleen gecastreerd of gesteriliseerd binnen vriendenkring of familie. Wij adverteren niet met herplaatsers. Simpelweg omdat onze katjes niet op de zogenoemde schopstoel zitten. Daarom is vaak pas duidelijk bij ons dat een kat herplaatst is als deze op de Hall of fame staat.

Onze herplaatste katten hebben namelijk ook gewoon een plekje op onze website. We vergeten ze nooit en we danken ze uit het diepst van ons hart voor wat zij voor onze cattery betekend hebben, maar simpelweg ook omdat wij boven alles transparantie belangrijk vinden.

Wil je eens met mij in gesprek over het herplaatsbeleid, neem dan rustig contact op.

Cattery Omikayalan
all rights reserved 2023
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin